close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Syria: Inside the Repression

Syria: Inside the Repression er en av svært få dokumentarer fra opprørene i Syria. Ingen journalister slipper inn i landet, og de fleste av bildene som har lekket ut og blitt vist for verden, er filmet av aktivister med mobilkamera. Syria: Inside the Repression markerer seg som et unntak.

Den fransk-marokkanske journalisten og dokumentarfilmskaperen, Sofia Amara, reiste ulovlig inn i Syria i august 2011, for å filme opprøret. Over flere måneder oppholdt hun seg i Damaskus, Deraa, Homs og Hama – de største sentrene for opprørene mot regimet. Siden demonstrasjonene mot Bashar Al-Assad startet i februar 2011 har over 8000 mennesker blitt drept. Den syriske befolkning har blitt utsatt for systematiske skyte- og bombeangrep, tilfeldige pågripelser, henrettelser og tortur.

Gjennom denne dokumentaren får vi som tilskuere et unikt innblikk i hvordan aktivistene er organisert, hva de tenker om fremtiden og hvordan den syriske sivilbefolkningen opplever situasjonen. Syria: Inside the Repression er av åpenbare grunner filmet i all hemmelighet, og tar oss rett inn i den syriske revolusjonens sentrum. gg

Visningen av filmen vil bli direkte etterfulgt av en panelsamtale, hvor blant annet filmens regissøren vil være med (se neste side for mer informasjon). 

Syria, Frankrike 2011
Regissør Sofia AMARA
Språk Arabisk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat -
Spilletid 52 min
Seksjon