close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Where Do We Go Now?

Husdyr i moskeen og kyllingblod i døpefonten. Slike provokasjoner skaper gnisninger i en liten libanesisk landsby, omringet av landminer. Innbyggerne – kristne og muslimer som har bodd side om side i lang tid – lider under det ekstra presset isolasjonen skaper. Men når splittelsen truer det vesle samfunnet, griper landsbyens kvinner inn. Med kreative ideer forsøker de å avverge konflikt til enhver pris. De iscenesetter mirakler og leier inn en gruppe ukrainske showjenter for å skape bedre stemning.

Når en av landsbyens sønner blir drept, skjuler moren sin sorg og later som om han er sengeliggende med kusma. De andre kvinnene legger en detaljert plan for hvordan de skal hindre mennene i å gripe til våpen, når sannheten kommer for en dag.

Til tross for de komiske elementene, er filmens tema dypt alvorlig. Konflikter langs etniske og religiøse skillelinjer eksisterer fremdeles både i Libanon og i andre arabiske land, selv om araberne har stått fjellstøtt sammen under revolusjonene i 2011. Når ulikhetene igjen kommer til overflaten, stiller regissør Nadine Labaki sitt betimelige spørsmål, som får en uhyggelig gjenklang i lys av grusomhetene vårt eget lille land har vært gjennom det siste året: Hvor går vi nå?

Libanon, Frankrike 2011
Regissør Nadine LABAKI
Skuespillere Kevin ABBOUD, Claude Baz MOUSSAWBAA, Julian FARHAT, Nadine LABAKI
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat -
Spilletid 110 min
Seksjon
Genre Comedy