close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Shorts from the Gulf


Under årets Arabiske Filmdager har vi valgt å vise to kortfilmer fra Gulfen for å sette fokus på et område som opplever en oppblomsting av filmproduksjon. Begge filmene handler om kvinners handlingrom uten å redusere dem til hjelpeløse offer for patriarkalske strukturer, men også uten å legge skjul på at det finnes mange utfordringer for kvinner i Gulfen.
The Gamboo3a Revolution handler om hvordan emiratiske jenter tyr til ulike og til tider ekstreme metoder for å late som de har lengre hår enn de har under niqaben, en essensiell del av landets skjønnhetsideal. Sanctity tar for seg et langt dystrere tema om hvordan en kvinne i Saudi Arabia blir tvunget til å velge noen utradisjonelle veier for å skaffe til veie nok penger til seg selv etter at mannens plutselige død. Begge filmene utfordrer stereotypiske bilder av kvinner i Gulfen.

Özge Calafato har jobbet for Abu Dhabi Film Festival (ADFF) som programansvarlig og med festivalens filmfond, SANAD. Hun er også en av grunnleggerne av UAE National Film Library and Archive. Hun er ansvarlig for denne kortfilmseksjonen under Arabiske Filmdager.

Kortfilmprogrammet presenteres i samarbeid med Minotenk.
 

United Arab Emirates, Saudi Arabia 2012
Regissør Abdulrahman ALMADANI, Ahd KAMEL
Manus Abdulrahman ALMADANI, Ahd KAMEL
Fotograf Abdulrahman ALMADANI, Ahd KAMEL
Skuespillere Ahd KAMEL
Produsent Abulrahman ALMADANI, Jerome BIETRACH
Produksjonsselskap Bizibi Productions
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 56 min
Seksjon