close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Hope

Hope, en nigeriansk kvinne og Leonard, en kamerunsk mann prøver å reise mot Europa gjennom Algerie og Marokko i denne intense skildringen av flukt, svik og vennskap. Filmen, som vant pris for beste film i kritikeruken under fjorårets Cannes-festival, skildrer to mennesker som kjemper mot nærmest umulige odds for å komme seg til Spania. Leonard og Hope kjenner hverandre ikke, men innser at de er avhengige av hverandre for å overleve. I motsetning til sine amerikanske sjangerbrødre er ikke Hope en road movie som kvalifiserer som feelgood. Men regissørens antropologiske blikk og karakterenes psykologisk dybde gjør at filmen ikke kun blir en nedtrykkede skildring av elendighet, men et utfordrende og samtidig vakkert portrett av en virkelighet vi helst ikke vil anerkjenne.

Etter filmvisningen søndag 19. April kl. 13:30 blir det panelsamtale om migrasjon fra Nord-Afrika med Catherine  Wihtol de Wenden, forskningsleder for Centre national de la recherche scientifique og forsker ved Science Po.

Hva er konsekvensene av den konstante strømmen av mennesker på vei til Europa, for landene i Nord-Afrika? Vi retter fokuset mot virkeligheten filmen Hope skildrer – en fortelling om menneskesmugling og ghettovirkelighet i de Nordafrikanske landene. Hvilket ansvar har Europa for dette og hvordan kan det adresseres?  

Marokko, Frankrike 2014
Regissør Boris LOJKINE
Manus Boris LOJKINE
Skuespillere Justin WANG, Endurance NEWTON, Nabyl Fally KOIVOGUI
Språk Engelsk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 86 min
Seksjon
Genre Drama