close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Wanted 18

Hva har kuer med palestinsk ikke-voldelig motstand å gjøre? En høyst uvanlig historie rulles opp i denne dokumentaren som kombinerer både animasjon, tegninger og intervjuer. Stedet er den lille, kristne landsbyen Beit Sahour på Vestbredden og det handler om tiden under den første intifadaen for nesten 30 år siden. I et forsøk på å stable en uavhengig palestinsk økonomi på bena sluttet innbyggerne å betale skatt og begynte å produsere melk fra egen kuer. Israel, som ikke tok lett på hendelsene, erklærte kuene «en nasjonal sikkerhetstrussel" og dyrene måtte gjemmes. Historien om hvordan de atten «kristne kuene» truet atommakten Israel må være et av det beste eksemplene på noe av absurditeten ved den tilsynelatende evige israelske okkupasjonen av Palestina. Visningen er i samarbeid med Oslo Dokumentarkino.

Etter filmvisningen lørdag 18. april kl. 13:30 blir det panelsamtale om ikke-voldelig motstand i Palestina med Mazin Qumsiyeh, palestinsk forsker og aktivist.

Hvilke virkemidler har den palestinske motstandsbevegelsen igjen å bruke? Filmen The Wanted 18 viser innovative ikke-voldelige aksjoner under den første intifadaen. Er disse virkemidlene fortsatt effektive i dag, eller har de utspilt sin rolle? 

Palestine, Canada, Frankrike 2014
Regissør Paul COWAN, Amer SHOMALI
Manus Paul COWAN
Skuespillere Alison DARCY, Rosann NERENBERG, Holly O'BRIEN
Språk Arabisk, engelsk, hebraisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon