close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Theeb

Lawrence of Arabia møter spenningsfylt western i noe så sjeldent som en god gammeldags eventyrfilm av beste merke. Året er 1915, midt under første verdenskrig. Handlingen er satt til Hijaz, en del av dagens Saudi-Arabia, og kampen mellom britene og det osmanske riket. Vår helt er Theeb, en ti år gammel gutt som er sønnen til en av de største beduinstammenes leder.  Som i Lawrence of Arabia kommer det en britisk soldat til beduinstammen og vil ha deres hjelp til å kjempe mot tyrkerne. Theeb sniker seg naturligvis med og befinner seg plutselig midt i ørkenen i en kamp mot tyrkiske soldater og andre fiender som skjuler seg bak sanddynene.

Theeb hadde sin premiere i Venezia hvor den vant pris for beste regi og har siden gått sin seiersgang på filmfestivaler over hele verden. Den er filmet i Jordan og bruker kun amatørskuespillere som alle er blant de siste gjenlevende beduinene. Som i alle gode eventyrfilmer holder filmen publikum på kanten av kinosetet ved hjelp av omhyggelig oppbygget spenning og velplassert humor. En imponerende rolleprestasjon av ti år gamle Jacir Eid kombinert med storslåtte ørkenscener og en engasjerende historie gjør Theeb til en av årets beste filmer.

Etter visningen torsdag 16. april blir det en samtale mellom regissør Naji Abu Nowar og filmanmelder i Variety, Jay Weissberg

Jordan, UAE, Qatar, UK 2014
Regissør Naji Abu NOWAR
Manus Naji Abu NOWAR, Bassel GHANDOUR
Skuespillere Jacir Eid AL-HWIETAT, Jack FOX
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon
Genre Drama Thriller