close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

As I Open My Eyes

A headstrong young woman in Tunisia bucks her parents and her repressive society in Leyla Bouzid’s impressive debut. Variety

I As I Open My Eyes møter vi den sjarmerende og engasjerende 18-årige kvinnen Farah, som kjemper mot både familie og regimet for drømmen om å bli sanger i perioden rett før den arabiske våren bryter ut. Faren jobber og bor i en annen by fordi han nekter å bli med i presidentens parti. Mor har tatt det på seg å «beskytte» Farah mot å ta feil valg i livet, noe hun kjenner alt for godt selv som skikkelig rebell i egne ungdomsår. Farah trosser egen familie og bryter ytringsfrihetens grenser når hun sniker seg ut og lever et liv som vokalist i et band med politiske tekster og med en kjæreste i skjul. Men dobbeltlivet varer ikke lenge, og en dag får moren besøk av en gammel bekjent som forteller om datterens utsvevende livsstil. Farah konfronteres med sine hemmeligheter og lover at hun skal holde seg unna, men klarer hun det?   

As I Open My Eyes har sjarmert en hel filmverden, og er den arabiske filmen som har vunnet desidert flest internasjonale priser i år. Filmen skildrer på glitrende vis stemningen av frykt og mistenksomhet som rådet under diktaturet i Tunisia og gir en av de beste filmskildringene av den arabiske våren, uten et eneste bilde av en demonstrasjon. Det er den kvinnelige hovedrolleinnehaveren som virkelig løfter filmen til store høyder med en ungdommelig glød som smitter gjennom kamera. Filmen er i tillegg spekket med medrivende sanger som fremføres med stor overbevisning.

---

Oslos ordfører Marianne Borgen vil stå for den offisielle åpningen av Arabiske filmdager torsdag 14.april kl.18.00. Det serveres også forfriskninger i forkant av visningen til alle med billett til åpningsfilmen. 

As I Open my Eyes vises i samarbeid med Institut Francais. 

Tunis, Frankrike, Belgia 2015
Regissør Leyla BOUZID
Manus Leyla BOUZID, Marie-Sophie CHAMBON
Skuespillere Baya MEDHAFFER, Ghalia BENALI, Montassar AYARI
Språk Arabisk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 102 min
Seksjon