close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Message

Årets klassiker er et episk drama om profeten Muhammads liv og islams begynnelse. Det har blitt laget over 200 filmer om Jesus, 120 om Moses og 42 om Buddha, men kun tre spillefilmer om profeten Muhammad. Og i år viser vi den desidert beste av dem, The Message, eller Ar-Risãlah, fra 1976. Regissør Moustapha Akkad ønsket at filmen skulle være som en bro mellom muslimsk og vestlig kultur, og selv om radikale muslimer truet med å bombe premieren i USA har filmen blitt sett av  millioner av muslimer verden rundt i løpet av dens 40 år lange liv.

Filmen følger profeten Muhammad og de første muslimene fra Muhammad får åpenbaringene på Herat-fjellet og helt til hans død. Muhammad selv skildres fra et førstepersonsperspektiv for å respektere forbudet mot å avbilde profeten i islam. Sjangermessig er dette nærmest en eventyrfilm, som kombinerer storslåtte slagscener og mye spenning med en historie som gir en innføring i hvordan en av verdens største religioner oppsto. Dette er en obligatorisk film for alle som interesserer seg for Islam som religion og dens opprinnelse.

Arabisk versjon vises i Victoria 4 lørdag 16. april.
Engelsk versjon vises i Victoria 1 søndag 17. april.

Filmen er godkjent av både Al-Azhar i Egypt og Shia Council i Libanon.   

NB: Filmen vises både i engelsk og arabisk versjon. De to versjonene har ulik lengde og ulike skuespillere. Ingen av versjonene har undertekster. 

Før visningen av den engelske versjonen søndag 17.april kl.17.15 blir det en 15 min innledning om Profeten Muhammad og islams opprinnelse.

Libanon, Libya, Kuwait, Marokko, UK 1976
Regissør Moustapha AKKAD
Manus H.A.L. CAIG, Tewfik EL-HAKIM, A.B. Jawdat EL-SAHHAR, A.B. Rahman EL-SHARKAWI, Abdel Hamid GOUDA, Mohammad Ali MAHER
Skuespillere Anthony QUINN, Irene PAPAS, Michael ANSARA, Abdallah GHEITH, Mouna WASEF, Hamdy GHEITH
Språk Engelsk, arabisk
Undertekst No subtitles
Visningsformat Blu-ray
Spilletid 170 min
Seksjon