close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Views of the Ottoman Empire

Arabiske filmdager gjentar suksessen fra i fjor og presenterer stumfilmer fra det osmanske riket, akkompagnert av live musikk, dikt og reiseskildringer fra 1800-tallet. Filmene er kuratert av filmhistoriker og anmelder for Variety Jay Weissberg, og har aldri tidligere vært vist i Norge. Filmene viser dagligliv og bylandskap fra blant annet Gaza, Jerusalem, Damaskus, Baghdad, Kairo, Tripoli og Istanbul slik det så ut mot slutten av den osmanske perioden (1900-1920). Det osmanske riket blir ofte glemt i skolepensum om Midtøsten, men imperiet har i stor grad formet Midtøsten slik vi ser det i dag. Et sentralt mål med prosjektet er å nyansere bilde av Midtøsten som region. Filmene viser levende multireligiøse og multietniske samfunn. Dette er et viktig budskap til de som sier at regionen alltid er og vil være preget av etniske konflikter og ekstremisme. Denne visningen, som er en kombinasjon av film, musikk og opplesning, gir en enestående mulighet til å oppleve Midtøsten for over hundre år siden. 

 

NB: Dette er en spesialvisning i samarbeid med Cinemateket. Visningen finner sted onsdag 13. April kl. 18.00 på Cinemateket i Dronningens gate 16. 

Billetter kan kjøpes på www.cinemateket.no og i Cinematekets billettluke. Enkeltbilletter: 110,- (80,- for Cinemateket-medlemmer). NB: Festivalpass er ikke gyldig for denne visningen.

Diverse Regissør DIVERSE
Språk Uten tale
Undertekst No subtitles
Visningsformat Annet
Spilletid 90 min
Seksjon