close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

69 minutter av 86 dager

Å flykte fra Syria til Sverige er utvilsomt dramatisk, men hvordan oppleves reisen for en treåring? I 69 minutter av 86 dager følger vi den lille jenta Lean og familien på vei mot slektninger i Sverige. Regissør og fotograf Egil Håskjold Larsen begynner med å gi oss et nærbilde av svømmevester liggende på en strand, et svært symboltungt bilde, for så å la kameraet panorere til menneskene som venter på å dra videre fra Hellas. Lavmælt og observerende fortsetter filmen - uten fortellerstemme, uten intervjuspørsmål og ofte sett fra Leans perspektiv. Vi får innblikk i hvor kaotisk verden virker når du ikke rekker andre mennesker lengere enn opp til knærne, men også hvordan kaotiske situasjoner kan by på gledefulle stunder. Som tittelen tilsier har Håskjold Larsen fulgt familien gjennom 86 dager; resultatet er en vakker og rolig film som blant annet viser de mange tilsynelatende vanlige øyeblikkene man opplever på en ytterst uvanlig reise.

Egil Håskjold Larsen har en master i dokumentarfilm fra Høgskolen i Volda, og har solid erfaring som fotograf. Han har regissert flere kortdokumentarer, blant annet Danser for deg fra 2015.

NB! Feil i programmagasinet

 Alle tidene på våre nettsider er korrekte, men det har sneket seg inn noen feil i det fysiske programmagasinet som vi ber publikum om å være oppmerksomme på. Visningen 69 minutter av 86 dager 30.mars kl. 21.00 i Vika 4 er fjernet. Visningen 2. april kl 13.30 i Vika 3 er dermed eneste sjanse til å få sett den.

Norge 2017
Regissør Egil Håskjold LARSEN
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 69 min
Seksjon
Genre Documentary