close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ali, the Goat and Ibrahim

En mann som er forelsket i en geit drar på eventyr sammen med en lydtekniker med hørselsproblem, i denne smått surrealistiske men svært underholdende road-movien. Ali, the Goat and Ibrahim er en forfriskende film som prøver å unngå både klisjeene i mainstream egyptisk film og selvhøytideligheten til deler av kunstfilmmiljøet i Egypt. I formen er dette en klassisk road-movie, men innholdet og karakterene er såpass absurde at dette likevel føles som en ytterst original film.

Reisen som Ali, Ibrahim og geiten tar sammen kan leses som et uttrykk for kjærlighetens altomfattende kraft, eller som et angrep på det autoritære regimet i Egypt. Filmen nytes kanskje best om den ikke overtolkes, men tas for det den er: En enkel film om to menn i krise og en geit som prøver å redde dem begge. Dette er et friskt pust innen arabisk film du sjelden har sett maken til.

Sherif El Bendary (f. 1978) er en egyptisk regissør og manusforfatter, som har regissert flere kortfilmer og Ali, the Goat and Ibrahim er den første spillefilmen han har regissert. El Bendary var en ingeniør før han ble filmskaper, og ønsker å lage film som er en mellomting mellom kommersiell historiefortelling og intellektuell kunstfilm.

Les Varietys anmeldelse av filmen her

Egypt, Frankrike 2016
Regissør Sherif EL BENDARY
Skuespillere Ali SOBHY, Ahmed MAGDY, Salwa Mohamed ALI, Nahed EL SEBAI
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 92 min
Seksjon
Genre Drama Komedie