close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Min arabiske vår

Hedi er 25 år gammel, og rives mellom lidenskap og plikt i Mohamed Ben Attias prisvinnende film. Hedi er bilselger, men salget går treigt som følge av Tunisias usikre økonomi og Hedis manglende interesse for jobben. Selv om Hedi skal gifte seg med vakre Khedija om noen uker virker han deprimert. Kanskje skyldes det at moren har planlagt livet deres ned til minste detalj, med et kjærlighetsrede for de nygifte i hennes eget hus, eller at Hedi aldri har snakket ordentlig med Khedija og i alle fall ikke kysset henne?

Men så, noen dager før bryllupet møter han Rim på et hotell hvor hun jobber som danser og aktivitetsplanlegger for turister. Plutselig vekkes noe i Hedi som han ikke visste om. Tør han velge Rim over Khedija og familien? Hedi er produsert av Dardenne-brødrene og regissøren ble lovprist ved fjorårets filmfestival i Berlin, der han vant debutantprisen og skuespiller Mastoura fikk Sølvbjørnen for sin prestasjon i filmen.

Mohamed Ben Attia (f. 1976) er en regissør og manusforfatter fra Tunisia som er mest kjent for sitt arbeide med Romantisme fra 2004. Han har tidligere studert finans, før han begynte med kortfilmer. Hedi er Ben Attias første langfilm, og filmen vant prisen for beste langfilmdebut under fjorårets Berlinale og Sølvbjørnen for beste mannlige skuespiller.

Les Varietys anmeldelse av Min arabiske vår her.

REGISSØRSAMTALE 

Etter visningen av Min arabiske vår, fredag 31.mars i Vika 1, inviterer vi til samtale med regissør Mohamed Ben Attia. Du kan kjøpe billett til visningen her.

Det vil også være en Q&A med Mohamed Ben Attia etter visningen på lørdag 1.april, i Vika 3. Du kan kjøpe billett til visningen her

Tunis, Belgia, Frankrike 2016
Regissør Mohamed Ben ATTIA
Manus Mohamed Ben ATTIA
Skuespillere Majd MASTOURA, Rym Ben MESSAOUD, Sabah BOUZOUITA
Distribusjon Arthaus
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon
Genre Drama