close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

House Without Roof

House Without Roof er et velspilt drama med både alvor og lun komikk om tre søsken som møtes i den irakiske delen av Kurdistan for å begrave sin mor. Søsknene har tilbragt mesteparten av livene sine i Tyskland, har et anstrengt forhold seg imellom, og som mange søsken er de til tider ganske barnslige mot hverandre. Morens siste ønske er å begraves i en avsidesliggende landsby, men å etterkomme dette ønsket er det ingen i den utvidede familien som er interessert i. I et øyeblikk av kjærlighet til hverandre og moren bestemmer søsknene seg for å stjele kista og legger ut på veien mot et sted ingen av dem helt vet hvor er. Traumene søsknene opplevde da familien flyktet fra Saddam Husseins terrorvelde mot den kurdiske befolkningen på åttitallet er aldri langt unna mens de sitter i bilen med mors kiste på lasteplanet. Og samtidig som ferden tar dem bort fra det kjente, varsler radioen urovekkende nyheter om hvordan IS stadig rykker inn, noe som vitner om nye usikre tider for kurdere i Irak.

Soleen Yusef (f. 1987) er en ung regissør og manusforfatter fra Irak som til nå har laget to kortfilmer og én langfilm. House Without Roof er hennes første film, og filmen ble nominert til Aurora-prisen under Tromsø International Film Festival tidligere i år.

NB! Feil i programmagasinet:

Alle tidene på våre nettsider er korrekte, men det har sneket seg inn noen feil i det fysiske programmagasinet som vi ber publikum om å være oppmerksomme på. House Without Roof - feil i visningsoversikten i programmagasinet, Visningen 31.03 i Vika 3 går kl. 21.00, IKKE 20.45.

Tyskland, Irak, Qatar 2016
Regissør Soleen YUSEF
Skuespillere Mina Özlem SAğdIÇ, Sasun SAYAN, Murat SEVEN, Wedad SABRI, Ahmet ZIREK
Språk Kurdisk, tysk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 117 min
Seksjon
Genre Drama