close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Junction 48

Palestinske ungdommer som bruker hip-hop for å slå tilbake mot den israelske undertrykkelsen er rammen for Alonis siste spillefilm, en regissør som aldri har vært subtil i sin kritiske fremstilling av den israelske okkupasjonen. Vi møter Kareem som bor i en liten forstad til Tel Aviv; det dopinfiserte og fattige strøket Lod. Han og kompisene driver hvileløst rundt, men på kvelden er det musikken og ønsket om å slå igjennom som står i fokus.

Gnisningene mellom de to nasjonalitetene oppstår for fullt når Kareem og kompisene drar på klubb i Tel Aviv og svarer en israelsk gruppe som rapper den israelske nasjonalsangen, “Am Yisrael Chai”, med rap om den israelske rasismen de daglig kjenner på. På samme tid er huset til en av kompisene truet av riving fordi det skal bygges et museum for sameksistensen mellom israelere og palestinere, ironien er med andre ord til å ta og føle på! En film med klar politisk brodd som er fylt til randen med fantastisk musikk.

Udi Aloni (f. 1959), israelsk-amerikansk filmskaper, forfatter og kunstner. Dokumentaren Local Angel (2002) og hans første spillefilm Forgiveness (2006) er begge kritiske skildringer av konflikten mellom Israel og Palestina, og skapte kontroverser i både innland og utland. Filmene hans har blitt vist på festivalene i bl.a. Berlin, Toronto og Tokyo.

Les Varietys anmeldelse av filmen her

Israel, Tyskland, USA 2016
Regissør Udi ALONI
Skuespillere Tamer NAFAR, Samar QUPTY, Salwa NAKKARA
Produsent Oren MOVERMAN, Tamer NAFAR
Språk Arabisk, hebraisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 95 min
Seksjon
Genre Drama