close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

La Isla

La Isla er en komedie, basert på virkelige hendelser, om Marokkos «invasjon» av Spania – eller nærmere bestemt en liten spansk holme utenfor den marokkanske kysten. I 2002 heiste en liten gruppe soldater det marokkanske flagget på den nevnte holmen for å provosere de spanske myndighetene. I filmen fremstår hendelsen som relativt utilsiktet, men uansett hva som skjedde er denne uskyldige geopolitiske hendelsen et vittig utgangspunkt for en film.

Filmen fokuserer på Ibrahim, en offiser nær pensjonsalder, som har ansvaret for å overvåke dopsmugling og ulovlig innvandring på den lille øya. Når han en dag heiser flagget settes sinnet i kok hos nabolandet i nord – uten at det er noe Ibrahim får med seg. Med en hane som eneste venn kjenner han seg ensom. Men når en «ulovlig flyktning» driver i land får han plutselig hendene fulle. Og samtidig er det full aktivitet i Madrid…

Filmen vises i samarbeid med Frankofonifestivalen.

Ahmed Boulane (f. 1956) har over 35 års erfaring fra film, og har over 50 filmer og dokumentarer på repertoaret. Han har tidligere jobbet for Marokkos nasjonale teatertrupp, og har startet opp sitt eget produksjonsselskap i Irland, der han bor nå.

g.

Marokko, Spania 2016
Regissør Ahmed BOULANE
Skuespillere Cuca ESCRIBANO, Antonio P. PÉREZ, Ahmed BOULANE
Språk Spansk, fransk, arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 105 min
Seksjon
Genre Comedy