close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Mustang

Hva denne tyrkiske filmen gjør i programmet til Arabiske filmdager er det like greit å svare på med en gang. Mustang er en super film som ble sett av alt for få da den gikk på norsk kino, selv etter strålende kritikker i norske medier. Vi setter ikke opp all god film som går dårlig på kino, men i dette tilfellet dreier det seg om en tyrkisk film hvis historie like godt kunne ha vært fra den arabiske verden.

I Mustang møter vi fem søstre og en mannlig venn som på starten av sommeren drar til stranden for å bade og nyte ferien. Men gleden er kortvarig, når en tildekket nabo har sladret om usømmelig oppførsel. Tante og onkel som er ansvarlig for jentene bestemmer seg for at de må passes bedre på og oppdras med ett mål for øye; nemlig ekteskap! Dette er en film om hvordan konservative tradisjoner står i veien for jentenes ønske om frihet, men uten at de reduseres til hjelpeløse ofre, for disse fem jentene har bein i nesa!

Deniz Gamze Ergüven (f. 1978) er en fransk-tyrkisk regissør og manusforfatter, mest kjent for langfilmsdebuten, Mustang. Filmen ble blant annet nominert til Oscar og Golden Globe for beste fremmedspråklige film.

Les The Guardians anmeldelse av Mustang her

Frankrike, Tyskland, Tyrkia, Quatar 2015
Regissør Deniz Gamze ERGÜVEN
Skuespillere Günes SENSOY, Doga Zeynep DOGUSLU, Tugba SUNGURGLU
Distribusjon Norsk Filmdistribusjon
Språk Tyrkisk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon
Genre Drama