close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Nowhere To Hide

I 2011 trakk amerikanske styrker seg ut av Irak og etterlot landet i en forsiktig optimisme. I Nowhere to Hide følger vi firebarnsfaren Nori Sharif som bor i den nordlige delen av landet, kjent på folkemunne som ”Dødens triangel.” Han jobber som sykepleier og har troen på en bedre fremtid. Regissør Zaradasht Ahmed utstyrer Nori Sharif med et kamera, og følger ham i en fem års periode. I løpet av disse årene forsvinner håpet om fred og blir byttet ut med en ny, enda grusommere og uforståelig krigføring. Ahmeds dokumentar viser de fatale konsekvensene krigen har for enkeltmennesker, og det er hjerteskjærende å se hvordan Nori og familien tvinges fra hjemmet sitt og blir flyktninger. Dokumentarfestivalen IDFA tildelte Nowhere to Hide hovedprisen med følgende begrunnelse: «Det finnes filmer som er fantastiske å se, og filmer som verden behøver å se. Denne filmen er begge deler.» Med andre ord en utrolig viktig film alle bør få med seg.

Zaradasht Ahmed (f.1968) er født i Sulaimaniyah som ligger i den irakiske delen av Kurdistan. Han kom til Norge i 1995 hvor han har jobbet som regissør, fotograf og journalist, og har lang fartstid med å skildre historier fra Midtøsten, Nord-Afrika og Asia. Ahmed har tidligere arbeid med dokumentarene Fata Morgana og The Road to Diarbakir.

Les Varietys anmeldelse av dokumentaren her, og anmeldelsen fra Hollywood Reporter her

REGISSØRSAMTALE 

Etter visningen av Nowhere to Hide fredag 31.mars i Vika 3, inviterer vi til samtale med regissør Zaradasht Ahmed. Du kan kjøpe billett til visningen her

Norge, Sverige, Irak 2016
Regissør Zaradasht AHMED
Produsent Mette Cheng MUNTHE-KAAS
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 86 min
Seksjon
Genre Documentary