close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Off Frame AKA Revolution Until Victory

I 1960-tallets Sør-Amerika ble det skapt film under betegnelsen «revolusjonær film», som skulle være et alternativ til det eksisterende og kommersielle filmsystemet. Slike filmer tok også for seg den palestinske frigjøringskampen. I et lite arkiv i Roma fant regissør Yaqubi de første bitene av puslespillet som har blitt til dokumentaren Off Frame: AKA Revolution Until Victory. Yaqubi har satt sammen ulike filmsnutter fra 1970-tallet som viser palestinsk motstandskamp, en kamp som er inspirert av andre væpnede revolusjoner i verden. I filmklippene blir det tydelig at motstanden skulle forstås som et moralsk imperativ til Israels militære aggresjon og ikke nødvendigvis som vei til seier mot den åpenbare militære overmakten. Motstandskampen, som i dag ofte har et religiøst uttrykk, er her ikledd en sekulær språkdrakt. Dokumentaren viser hvordan retorikk kan endre seg, mens den grunnleggende kampen for frihet fortsetter. 

Mohanad Yaqubi (f. 1981) fra Kuwait er en filmskaper og produsent som underviser i film ved det internasjonale kunstakademiet i Palestina. Han er en av grunnleggerne bak det Ramallah-baserte produksjonsselskapet Idioms Film and the research and curatorial collective Subversive Film. Han har regissert og produsert flere kortfilmer, både fiksjon og dokumentarer, som har blitt vist på internasjonale filmfestivaler.

Les anmeldelsen av dokumentaren i Hollywood Reporter her.

 NB! Feil i programmagasinet:

Alle tidene på våre nettsider er korrekte, men det har sneket seg inn noen feil i det fysiske programmagasinet som vi ber publikum om å være oppmerksomme på. Off Frame - feil tid i filmomtalen i programmagasinet. Visningen 1.4 i Vika 4 går kl. 16.30, IKKE 15.45.

Palestina, Frankrike, Qatar 2015
Regissør Mohanad YAQUBI
Språk Arabisk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 63 min
Seksjon
Genre Documentary