close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Father, the Son, and the Holy Jihad

En sønn drar fra Frankrike til Syria for å delta i hellig krig – først mot Bashar al-Assads regime og deretter IS. Litt senere drar faren, Bassam, etter sønnen for å gjøre det samme. Hvordan kan det ha seg at familien Ayachi som på 1980-tallet ble sett på som prakteksempelet på fransk integrasjonspolitikk havner midt oppi dagens mest betente konflikt? Malterres dokumentar forsøker å belyse hvordan familien som i utgangspunktet kjempet for liberale verdier så smått radikaliseres etter at Bassam blir imam og begynner å praktisere en strengere form for islam. Dokumentaren avstår fra å være dømmende og fra å tegne opp stereotypiske bilder av hva det vil si å være jihadist. I stedet ønsker The Father, the Son, and the Holy Jihad å vise et mer nyansert bilde av hvordan hellig krig ikke er en svart/hvitt merkelapp, men en kategori som inneholder en haug av gråtoner det er viktig å løfte frem for å forstå konflikten i Syria bedre.

Stéphane Malterre er en fransk regissør, manusforfatter og fotograf som står bak tv-dokumentaren The Father, the Son, and the Holy Jihad. Han har tidligere laget tre episoder i dokumentarserien Spécial investigation som handler om henholdsvis 11.september, skatteunndragelse og revolusjonen i Tunisia.

Panelsamtale: "Skal jeg bli eller skal jeg dra?"

Thomas Hegghammer, terrorforsker ved FFIog Sigurd Falkenberg Mikkelsen, tidligere midtøstenkorrespondent for NRK diskuterer motivasjonene fremmedkrigere har for å dra til Syria og hvilke tiltak europeiske stater kan og bør sette inn.

Vi inviterer til panelsamtale etter visningen av The Father, the Son, and the Holy Jihad i Vika 2, lørdag 1.april. Du kan kjøpe billett til visningen her

Syria, Beligia, Frankrike 2016
Regissør Stéphane MALTERRE
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 120 min
Seksjon
Genre Documentary