close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Workers Cup

The Workers Cup er en av svært få filmer hvor regissørene har fått tilgang til fremmedarbeidere i et gulfland. Dette er en engasjerende dokumentar om arbeiderne som bygger stadionene til fotball-VM i Qatar i 2022. Vi følger en gruppe bygningsarbeidere som har kommet til Qatar fra en rekke ulike asiatiske og afrikanske land. I et forsøk på å leve opp til et slags samfunnsansvar, bestemmer alle byggeselskapene som jobber med fotball-VM seg for å arrangere en fotball-cup for arbeiderne, der hvert selskap har sitt eget lag. Gjennom turneringen får vi innblikk i hvordan livet er for arbeiderne som har forlatt familiene sine for å forsøke å tjene nok penger slik at familien i hjemlandet kan klare seg. Til tross for at budskapet til tider er dystert og forholdende arbeiderne lever under er skremmende, klarer filmen likevel å få frem humor og håp som til sammen gjør Adam Sobels verk til en underholdende og innsiktsfull film.

Adam Sobel er en amerikansk filmskaper som har jobbet med journalistikk i Midtøsten i flere år og blant annet servert innhold til The Guardian og CNN. I 2013 lagde han en serie om den første saudi-arabiske kvinnen til å bestige Mount Everest. Han har tilbrakt de siste fem årene i Qatar, og The Workers Cup er hans langfilmdebut.

Les anmeldelsen av dokumentaren i The Guardian her

Panelsamtale: "Gåten Qatar 2022"

Hvorfor vil Qatar, et land uten fotballtradisjoner, arrangere fotball VM? Hvor alvorlig er arbeidsforholdene for fremmedarbeiderne som bygger stadionene, og hvordan burde vi i Norge forholde oss til det?

Vi inviterer til panelsamtale etter visningen av The Workers Cup i Vika 2, søndag 2.april. Du kan kjøpe billett til visningen her.

Deltakere:

Charlotte Lysa (stipendiat på IKOS med Gulfen som forskningsområde) Ina Tin (Amnesty), Robert Renè Hansen (Internasjonal Avdeling, LO) og Kristian Takvam Kindt (prosjektleder Arabiske filmdager)

Samtalen er et samarbeid mellom LO og Arabiske filmdager.

 

Storbritannia 2017
Regissør Adam SOBEL
Språk Engelsk, nepalsk, malaysisk, arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 92 min
Seksjon
Genre Documentary