close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Tickling Giants

Bassem Youssef savnet noen som turte å tulle med politikere og media i Egypt etter den arabiske våren. Dermed forlot han jobben som kirurg, så til USA for inspirasjon til å lage et program som lignet på Jon Stewarts ”The Daily Show” og startet en YouTube-kanal som raskt ble populær. Det tok ikke lang tid før Bassem fikk sitt eget ukentlige program på TV og er i dag kjent som Egypts svar på Jon Stewart. Programmet hadde over 30 millioner seere som lo seg skakk av den politiske satiren.

Dokumentaren følger Bassem fra den spede begynnelsen, via enorm suksess og til voldsom motstand fra Det muslimske brorskap og senere President Al-Sisi. Tickling Giants skildrer hvor kraftfull politisk satire kan være, men også medaljens mørke bakside når autoritære myndigheter føler seg fornærmet. Dokumentaren er laget med samme underfundige humor og satire som Bassem Youssef selv er kjent for og setter søkelyset på den manglende ytringsfrihet i dagens Egypt.

Sara Taksler har jobbet for ”The Daily Show” med Jon Stewart i over ti år, og har lagd flere dokumentarfilmer, deriblant TWISTED: A Balloonamertary. Hun har jobbet med flere TV-serier, og jobber i dag hovedsakelig som produsent.

Les dette intervjuet med Youssef i Hollywood Reporter. 

Panelsamtale: "Tåler diktatorer en spøk?"

Satirikere i hele den arabiske verden blir fengslet eller tvunget til å flykte. Men hvor farlig er egentlig satire for diktatorene i Midtøsten?

Vi inviterer til panelsamtale etter visningen av Tickling Giants i Vika 2, søndag 2.april. Du kan kjøpe billett til visningen her.

USA 2016
Regissør Sara TAKSLER
Språk Arabisk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat Blu-ray
Spilletid 111 min
Seksjon
Genre Documentary