close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Mr Gay Syria

En inspirerende og forfriskende dokumentar om det å være skeiv, syrisk flyktning i Istanbul.

Hussain er 24 år, er flyktning i Istanbul, gift, har en liten datter og en stor hemmelighet – han er homofil. Denne hemmeligheten vokter han med sitt liv ovenfor familien, men blant vennene sine i byen kan han være seg selv. Han er bare en av mange skeive syrere som forsøker å leve sine liv mens de venter på en sjanse til å dra til Europa. En dag møter han LHBTI-aktivisten Mahmoud som ønsker å arrangere Mr Gay Syria – for å sette situasjonen til syriske skeive på kartet. I et hav av dokumentarer om tragiske skjebner er dette en forfriskende historie. For selv om livet er tøft for guttene vi blir kjent med, er de også fulle av latter, kjærlighet og drømmer om et bedre liv.

Ayşe Toprak er utdannet ved from New York University's Tisch School og the New School University. Etter å ha jobbet og studert i New York, London og Doha i 15 år returnerte hun til Tyrkia i 2011 for å produsere dokumentarer for Al Jazeera.

SKEIV OG PÅ FLUKT

Etter visningen av Mr Gay Syria

Lørdag 21/4 16:15, Vika 1 

Hvordan er det å være skeiv flyktning? Syriske Omer Alkateb kom til Norge i 2016, og er gjest ved festivalen. I samarbeid med Skeiv verden inviterer vi til en samtale i Vikakjelleren med ham og flere etter visningen av Mr Gay Syria.

Mer info finner du på Facebook-eventet her 

Kjøp billetter her 

SØNDAG 22. APRIL

18.15 Q&A med Omer Alkateb etter visningen av Mr Gay Syria. Kjøp billetter til visningen her. 

Tyrkia, Tyskland, Malta, Frankrike 2017
Regissør Ayse TOPRAK
Manus Ayse TOPRAK
Fotograf Hajo SCHOMERUS
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary