close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Muhi: Generally Temporary

Et fantastisk portrett av en helt utrolig gutt fra Gaza som er fanget i sitt eget livreddende miljø, på et israelsk sykehus.

Muhi, kort for Muhammed, blir født på Gaza med en dødelig sykdom. I hui og hast fraktes han til et israelsk sykehus hvor legene må amputere beina og armene for å redde livet hans. For ham blir sykehuset både hjem og fengsel, for uten helse til å reise er han fanget i det sterile miljøet sammen med bestefar Abu Naim som passer på ham. Abu Naim har nemlig status som ikke-innbygger og kan ikke forlate sykehusets område uten å bryte loven, og for mammaen til Muhi er det tilnærmet umulig å komme fra Gaza. Denne dokumentarens største styrke er at den får frem paradoksene i Israel-Palestina-konflikten. I tillegg er den et fantastisk portrett av en helt utrolig gutt som er fange i sitt eget livreddende miljø. Er han blant venner eller fiender? Det er ikke alltid like lett å vite for Muhi, som nekter å gi opp selv om livet ikke har gitt ham de enkleste kortene å spille med.

Visningen fredag 20. april og søndag 22.april innledes av Nora Ingdal, leder utdanningsarbeidet i det internasjonale Redd Barna. Ingdal har tidligere bodd og arbeidet både i Syria og Gaza. Hun snakker arabisk og har skrevet boka "MUR – delt landskap i Israel og Palestina."

Kjøp billetter til visningen 20. april her

Kjøp billetter til visningen 22. april her

Rina Castelnuovo-Hollander er en israelsk fotograf som i 23 år har jobbet for New York Times i Jerusalem. Tamir Elterman er utdannet innen dokumentarregi ved Berkeley-universitetet i California, og har base i Tel Aviv der han jobber med kortdokumentar og digital journalistikk. Muhi – Generally Temporary er deres første helaftens dokumentarfilm.

Tyskland, Israel 2017
Regissør Rina CASTELNUOVO-HOLLANDER, Tamil ELTERMAN
Fotograf Rina CASTELNUOVO-HOLLANDER, Tamil ELTERMAN, Oded KIRMA, Avner SHAHAF
Skuespillere Muhammad EL-FARRAH, Hamuda Abu Naim EL-FARRAH, Buma INBAR
Språk Hebraisk, arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 89 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary