close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Sheikh Jackson

En altoppslukende kjærlighetserklæring til verdens kanskje største artist og hans fans.

25. juni 2009 dør kongen av pop, og en hel verden sørger. For en av dem, den unge imamen Khaled (Ahmad Alfishawy) i Egypt, blir dette begynnelsen på en reise tilbake til fortiden, da han stiftet bekjentskap med Michael Jacksons musikk. Kontrasten er stor mellom da han som tenåring (glimrende spilt av Ahmed Malek) vokste opp i et liberalt samfunn, og det strengt religiøse livet han lever i dag. Hva skjedde? Regissør Amr Salama lar historien veksle mellom fortid og nåtid, og resultatet er et spennende karakterstudie av en mann som sliter i møte med forventninger om mannsrollen og maskulinitet i det egyptiske samfunnet.

Sheikh Jackson er langt mer enn et drama til ettertanke; her finnes innovative MTV-inspirerte drømmer, moonwalk og andre gjenkjennelige MJ-moves som gjør filmen til en altoppslukende kjærlighetserklæring til kanskje verdens største artist og hans fans.

Amr Salama (f.1982) er fra Riyadh i Saudi-Arabia. Han har regissert filmer som On a Day Like Today (2008), Asmaa (2011) og Excuse my French (2014). I 2011 lagde han dokumentaren Tahrir 2011: The Good, the Bad and the Politician sammen med Tamer Ezzat og Ayten Amin. Sheikh Jackson er hans nyeste film, og har blitt vist på filmfestivalen i Toronto.

Egypt 2017
Regissør Amr SALAMA
Manus Amr SALAMA
Fotograf Ahmed BESHARY
Skuespillere Ahmad EL-FISHAWI, Maged EL KEDWANY, Ahmed MALEK
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama