close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Judge

Kan man være den arabiske verdens første kvinnelige shariadommer – og feminist?

Da palestinske Kholoud Al-Faqih proklamerte at hun ville bli dommer tok de fleste det som et useriøst utsagn, og da hun et par år senere satt i dommerstolen som Midtøstens første kvinnelige shariadommer var det flere som nektet å tro det. Men Al-Faqih er selvutnevnt feminist. Hun nekter å se dommeryrket og eget kvinnesyn som motsetningsfylt, og jobber i stedet for å styrke kvinners rettigheter. Erika Cohns dokumentar tar oss med inn i et patriarkalsk samfunn, der dommeren Al-Faqihs arbeid daglig påvirker enkeltindividers skjebne. Sammen med sine kollegaer driver hun frem ideologiske reformer, som ser islam fra en annen og mer progressiv side – sårt tiltrengt i dagens fastlåste diskurs.

Erika Cohn møtte Kholoud Al-Faqih i The Judge da hun selv studerte islamsk feminisme. Hun har tidligere laget dokumentaren In Football We Trust (2015), og kortfilmer som When the Voices Fade, La Guerrera og Giant Steps.

HVA ER ISLAMSK FEMINISME?

Etter visningen av The Judge

Lørdag 21/4 18:30, Vika 2

Ofte presenteres islam og feminisme som to motsetninger, men hva er egentlig forholdet mellom de to? Kan islam være feministisk og kan feminisme være islamsk? Og kan man være del av en rettsstat som har sharialov og samtidig være feminist? Samtalen finner sted i Vikakjelleren etter visningen av The Judge, i samarbeid med Minotenk.

Mer info finner du på Facebook-eventet her 

Kjøp billetter her 

USA 2017
Regissør Erika COHN
Fotograf Amber FARES
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 76 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary