close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Nile Hilton Incident

Stilsikker politi-thriller som bruker opptakten til den egyptiske revolusjonen som bakteppe for historien om en etterforsker som forsøker å bryte ut av et korrupt system.

Vi befinner oss i Egypt like før den egyptiske revolusjonen. På politistasjonen Kasr el-Nil jobber detektiven Noredin (Fares Fares). Både han og kollegaene er del av et gjennomkorrupt system der de daglig tar imot bestikkelser, men drapet på en kjent sangerinne forandrer politimannen. Etterforskningen av drapet, som ved første øyekast virker begått i affekt, leder mot den mektige eliten i landet. Når Noredin stiller flere spørsmål enn han kanskje burde, hoper problemene seg opp.

The Nile Hilton Incident vant juryens pris på fjorårets Sundance-festival og en rekke priser under Guldbagge-gallaen i Sverige tidligere i år. Den har fått svært gode kritikker på filmfestivaler verden over. Dette er en stilsikker politi-thriller med tydelige elementer av film noir. Opptakten til Mubaraks fall brukes her som bakteppe for historien om en mann som må prøve å bryte ut av et korrupt system.

Tarik Saleh (f.1972) er født og oppvokst i Stockholm. Han har jobbet innenfor en rekke filmformater og er medeier i produksjonsselskapet Atmo. Saleh har laget dokumentarfilmen Gitmo sammen med Erik Gandini, regissert musikkvideoer med artister som Lykke Li, stått bak animasjonsfilmen Metropia og spillefilmer som Tommy fra 2014.

Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Egypt 2017
Regissør Tarik SALEH
Manus Tarik SALEH
Skuespillere Fares FARES, Mari MALEK, Yasser Ali MAHER
Distribusjon Norsk Filmdistribusjon
Språk Arabisk, engelsk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 111 min
Seksjon Fiksjon, Rendez-Vous
Genre Thriller