close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

West Beirut

Et gjensyn med en av Midtøstens beste filmer, og utvilsomt det sterkeste portrettet av den libanesiske borgerkrigen på film.

West Beirut er en av Midtøstens beste filmer, og utvilsomt det sterkeste portrettet av den libanesiske borgerkrigen på film. Muslimske Tarek og Omar, og kristne May, er venner og lever bekymringsløse tenåringsliv. Krigen som bryter ut i 1975 endrer ikke umiddelbart hverdagen til de tre, men fyller den heller med litt etterlengtet spenning. Utstyrt med et Super 8-kamera manøvrerer de seg gjennom et stadig mer militarisert bybilde på jakt etter en butikk der de kan få fremkalt en film de har laget. Samtidig rykker krigens gru stadig nærmere, og de religiøse skillelinjene vennene ikke tidligere tenkte over blir plutselig holdt i mot dem. Filmen er et nydelig portrett av vennskap, og har imponerende skildringer av hverdagsliv i en krigssituasjon som blir stadig verre.

Ziad Doueiri (f. 1963) er fra Libanon, men har studert film i USA der han blant annet har jobbet som kameraassistent på flere av Quentin Tarantinos filmer. Doueiri debuterte som regissør med den selvbiografiske filmen West Beirut (1998) som ble hyllet av filmkritikere verden over. Han har også regissert filmene Lila Says (2004) og The Attack (2012). Sistnevnte ble vist på Arabiske filmdager i 2013.

FREDAG 20. APRIL

17.30 Q&A med regissør Ziad Doueiri etter visningen av West Beirut. Kjøp billetter til visningen her. 

Libanon, Frankrike, Norge, Belgia 1998
Regissør Ziad DOUEIRI
Manus Ziad DOUEIRI
Fotograf Ricardo Jacques GALE
Skuespillere Rami DOUEIRI, Naamar SAHLI, Mohamad CHAMAS
Språk Arabisk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DVD
Spilletid 105 min
Seksjon Retrospektiv Doueiri, Fiksjon
Genre Drama