close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Dear Son

I følge rapporter fra FN har Tunisia det høyeste antallet unge menn som har dratt til Syria for å kjempe for den islamske staten. Hva ligger til grunn når man velger å dra inn i en krigssone på denne måten? Det er dette regissør Mohamed Ben Attia, som gjestet festivalen i 2017 med Min arabiske vår, forsøker å gi svar på i det hjerteskjærende dramaet Dear Son, som ble vist på fjorårets Cannes-festival. 

Ekteparet Riadh og Nazil har investert alt i sin 19 år gamle sønn Sami, som på sin side lider av migrene og forventningspress før en kommende eksamen. Så en dag, uten forvarsel, forlater han foreldrene og reiser til Syria. I desperasjon og fortvilelse legger Riadh ut på en dyster reise for å få sin aller kjæreste hjem. Ben Attia lar fokuset ligge på foreldrene, og tar med dette et klokt valg ved å la filmen dreie seg om ekstremismens indirekte ofre – de etterlatte som må fortsette livet i det uvisse.

Mohamed Ben Attia er en tunisisk regissør og manusforfatter som debuterte i 2004 med kortfilmen RomantismeMin arabiske vår var Ben Attias første spillefilm, og vant prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Berlin i 2016.

Tunis, Belgia, Frankrike, Qatar 2018
Regissør Mohamed Ben Attia
Manus Mohamed Ben Attia
Fotograf Frédéric Noirhomme
Skuespillere Mohamed Dhrif, Mouna Mejri, Zakaria Ben Ayed, Imen Cherif
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 104 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama