close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Dreamaway

Sharm el-Sheikh var for bare få år siden en populær syden-destinasjon for velbemidlede turister fra hele verden. Men etter den arabiske våren og flere terrorangrep har turistmassene forsvunnet, og etterlatt seg en pastellfarget spøkelsesby der luksushotellene står igjen som folketomme kulisser. Utrolig nok ser det ut til at turistindustrien nekter å ta innover seg det sviktende kundegrunnlaget, og de hotellansatte opprettholder illusjonen om et yrende feriested med bassengtrim, diskotek og plettfrie strender.

Dreamaway kan best beskrives som en hybrid av fiksjon og dokumentar, der dvelende totalbilder og absurde iscenesettelser maler frem Sharm-el-Sheikh nærmest som en drømmeaktig tilstand. Filmskaperne lar oss gradvis bli kjent med noen av karakterene som befolker denne surrealistiske verdenen – stuepiken, aktivitetslederne, DJ-en, massøren og den levende statuen – langt borte fra eget opphav og tradisjoner.

Marouan Omara (f. 1987) er en egyptisk regissør som arbeider i grenselandet mellom fiksjon og dokumentarfilm, og filmene hans har blitt vist på en rekke internasjonale festivaler. Han er utdannet innen fotografi og regi, og underviser i film på det amerikanske universitetet i Kairo. Johanna Domke (f. 1978) er en tysk kunstner som jobber med film, video og fotografi, utdannet i Danmark og Sverige. Omara og Domke har tidligere laget filmen Crop sammen i 2013.

Egypt, Tyskland 2018
Regissør Marouan Omara, Johanna Domke
Manus Marouan Omara, Johanna Domke
Fotograf Jakob Beurle
Språk Arabisk, engelsk, ukrainian, russian
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 86 min
Seksjon Fiksjon
Genre Documentary