close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Freedom Fields

Gjennom en periode på fem år har regissør Naziha Arebi fulgt en gjeng jenter som de facto fungerer som Libyas kvinnelandslag i fotball midt oppe i borgerkrig og revolusjon. Dette er jenter fra hele Libya, som bryter med alle fordommer om undertrykte kvinner fra muslimske land. I møte med konservative krefter i både fotballforbundet og landet for øvrig er de slett ikke redde for å ta ordet og si sine klare meninger, når turen til en internasjonal fotballturnering i Libanon står i fare for å ryke.

Filmskaperne har på imponerende vis kommet forbausende tett på jentene. Her får vi være med på krangler med trenere i det ene øyeblikket, og får høre jentenes tanker om egen og Libyas fremtid i det neste. Det hele ispedd et helt glimrende soundtrack! Til tross for alle utfordringene laget møter på, maner filmen frem fremtidshåp, og viser med klarhet at idrett kan ha symboleffekt langt utover seg selv.

Naziha Arebi(1984) vokste opp i Hastings i England med engelsk mor og libysk far. Freedom Fields er hennes debut som regissør. Hun har studert teater, og har tidligere jobbet som både skuespiller og filmfotograf. Etter endte studier flyttet hun til Libya for å bli bedre kjent med sine røtter. For tiden har Arebi flere prosjekter på gang, både som dokumentarfilmprodusent og spillefilmregissør.

Libya 2018
Regissør Naziha Arebi
Fotograf Naziha Arebi
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary