close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Kapernaum

Tolv år gamle Zain vokser opp i et kaotisk hjem i Beiruts slumkvarter, hvor foreldrene ikke klarer å ta vare på sine små. Zain oppdager at de til og med vil gifte bort favorittsøsteren hans for å få økonomien til å gå rundt. Han tyr til drastiske virkemidler og flykter hjemmefra, men får senere sjansen til å saksøke sine foreldre – for å ha satt ham til verden.

Med virkemidler som ikke legger noe imellom, tegner regissør Nadine Labaki et grelt bilde av hvordan barn i deler av det libanesiske samfunnet vanskjøttes av sine foreldre. For dette sterke engasjementet ble Kapernaum belønnet med juryprisen på filmfestivalen i Cannes, og senere Oscarnominert. Enkelte kritikere mener Labaki overspiller historien for å treffe publikum på sitt mest emosjonelle. Men få vil være uenige i at innsatsen til den syriske flyktningen som spiller Zain i filmen er intet mindre enn fabelaktig.

Filmen er distribuert av Arthaus 

Nadine Labaki (f. 1974) er en libanesisk regissør og skuespiller. Ulikt en del andre arabiske filmskapere har hun filmutdannelse fra hjemlandet, ved Saint Joseph-universitetet i Beirut. Hun ble oppdaget etter å ha regissert kortfilm og musikkvideo, og alle hennes tre spillefilmer er vist ved Cannes-festivalen.

Libanon, USA 2018
Regissør Nadine Labaki
Manus Nadine Labaki, Jihad Hojeily, Michelle Kesrouani, Georges Khabbaz, Khaled Mounazar
Fotograf Christopher Aoun
Skuespillere Kawtar al Haddad, Boluwatife Treasure Bankole, Nadine Labaki
Språk Arabisk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 120 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama