close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Day I Lost My Shadow

Vi befinner oss i 2012, ved starten av krigen i Syria. Regissør Soudade Kaadans spillefilmdebut kretser rundt en enkel historie: Sana (Sawsan Ercheid), en ung mor, forsøker å skape et normalt liv for sønnen tross urolighetene i landet, mens strømbrudd og mangel på vann og gass gjør det stadig vanskeligere. Når militæret beslaglegger alle forsyningene av gass legger Sana ut på en farlig ferd til nabolandsbyen for å skaffe propan, sammen med søskenparet Reem (Reham Al Kassar) og Jalal (Samer Ismael). Ferden blir snart livsfarlig, og de tre ender opp i utkanten av Damaskus uten hjelpemidler for å komme seg hjem.

Kaadan har tidligere laget en rekke dokumentarfilmer om flyktninger, men gjør her et hopp til fiksjonens verden. The Day I Lost My Shadow er en annerledes film om krigen i Syria, som i hovedsak fokuserer på karakterenes indre følelsesliv i stedet for de storpolitiske konsekvensene av konflikten.

Soudade Kaadan er en syrisk regissør, født i Frankrike. Hun har utdannelse i teater fra Syria og i film fra Libanon, og har produsert flere dokumentarfilmer for blant annet Al Jazeera og UNICEF. The Day I Lost My Shadow er hennes fiksjonsdebut, og har blitt vist på filmfestivaler i blant annet Venezia og Toronto. Hennes nyeste film Aziza vant juryprisen for kortfilm under filmfestivalen i Sundance i januar.

Syria, Frankrike, Libanon, Qatar 2018
Regissør Soudade Kaadan
Manus Soudade Kaadan
Fotograf Eric Devin
Skuespillere Reham Alkassar, Sawsan Arshid, Samer Ismail
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 94 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama