close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Future of Iraq

I følge Redd Barnas ferske rapport «The War On Children» anslås det at ett av fem barn bor i, eller i umiddelbar nærhet til konfliktområder. Det er dette regissør Thee Yezen Al-Obaide fokuserer på i denne kortdokumentaren. Han lar tre barn fra Irak få spillerom foran kamera til å beskrive sine hverdagsliv og erfaringer fra krig, og det tilskueren sitter igjen med er rystende historier, skildret på poetisk vis. Filmen vant prisen for beste kort- dokumentar på Bergen Internasjonale Filmfestival i 2018.

Før visningen blir det minikonsert med den syriske musikeren Nawar Alnaddaf, som synger og leser i filmen. Etter visningen tar vi samtalen om hvordan fremtiden ser ut for barn som har opplevd krig på nært hold, og hvordan man best kan hjelpe dem.

Visningen er i samarbeid med Medieoperatørene.

Thee Yezen Al-Obaide (b. 1983) er født og oppvokst i Irak, og kom til Kristiansand da han var 17 år gammel. Han er journalist og aktivist, og har blant annet jobbet som oversetter på dokumentaren Dugma – The Button av Pål Refsdal. The Future of Iraq er hans regissørdebut.

Mats Muri (f.1992) er dokumentarregissør og fotograf. Han studerer for tiden dokumentarregi ved Høgskolen i Lillehammer og uteksamineres våren 2019. Utenfor studiene har han vært involvert i flere prosjekter bade som regissør, fotograf og klipper. Debutdokumentaren hans, Oslo Rats, vant beste dokumentar i studentkategorien på Nordic Docs 2018 og hans andre film The Future of Iraq vant beste kortdokumentar på Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF).

Norge 2018
Regissør Thee Yezen Al-Obaide, Mats Muri
Fotograf Mats Muri
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 29 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary