close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Tårnet

Tårnet er en varm fortelling om Wardi, en elleve år gammel jente som er fjerdegenerasjons flyktning fra Palestina. «Tårnet» er familiens hus i en flyktningleir i Beirut, Libanon, som vokser seg høyere for hver generasjon. Wardis oldefar Sidi har bodd i leiren siden han flyktet fra sitt hjem i 1948. Nå er han døende, men han har hele livet holdt fast ved håpet om å flytte tilbake til Palestina. Når Wardi begynner å grave i familiehistorien for å forstå mer av oldefarens tapte håp, får hun for første gang høre om al-Nakba, eller «katastrofen», fordrivelsen fra det som var Palestina.

Tårnet er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør Mats Grorud da han bodde i en flyktningleir i Beirut. Den kombinerer dukkeanimasjon og 2D-animasjon, som gir liv til det som er blitt en rørende fortelling om håp.

NB: Filmen vises med arabisk tale/ norsk tekst onsdag 20. mars og norsk tale/ utekstet lørdag 23.mars!

Mats Grorud er en norsk regissør og animatør, utdannet ved Høgskolen i Volda, i tillegg til studier i Danmark, Beirut og Beijing. Han har tidligere regissert kortfilmene JuleNilssen og Min bestemor Beijing. Grorud driver sitt eget animasjonsbyrå Nubbsjangs Productions. Tårnet hadde premiere under den prestisjetunge animasjonsfestivalen i Annecy i 2018.

Frankrike, Sverige, Norge 2018
Regissør Mats Grorud
Manus Mats Grorud
Fotograf Sara Sponga, Nadine Buss
Skuespillere Romina Adl Kasravi, Mikhalis Koutsogiannakis, Aissa Maiga, Mohamed Bakri, Morad Hassan
Språk Arabisk
Visningsformat DCP
Spilletid 74 min
Seksjon Fiksjon
Genre Animation