close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

We Are Not Princesses

We Are Not Princesses følger en gruppe syriske kvinner som lever som flyktninger i Beirut. Kvinnene, i ulike aldre, finner hverandre gjennom oppsettingen av den greske tragedien Antigone. Oidipus’ datter Antigone blir straffet for å begrave sin bror Polyneikes, til tross for et strengt forbud fra kong Kreon. Handlingen i stykket har klare paralleller til kvinnenes opplevelser. Gjennom å sette seg selv i Antigones sted, får de anledning til å fortelle sine egne historier og reflektere over hvordan de selv har måttet begrave ektefeller, brødre og sønner.

Filmen veksler mellom intime opptak og animerte sekvenser. Kvinnene snakker om tap, kjærlighet, smerte og håp, de diskuterer den nye hverdagen og mimrer tilbake til livet i Syria. Regissørene Itab Azzam og Bridgette Auger har skapt en vakker og viktig dokumentar som gir stemme til kloke, reflekterte og sterke kvinner. De drømmer om en lysere fremtid, til tross for en fortsatt kritisk situasjon i hjemlandet.

Itab Azzam er en syrisk filmskaper bosatt i London. Hun har jobbet med en rekke TV-dokumentarer, og vant nylig en BAFTA-pris for BBC-serien Exodus: Our Journey to Europe. Hun produserte teaterstykket Antigone of Syria, som We Are Not Princesses handler om.  Bridgette Auger er kunstner, fotograf og filmskaper, og har levd og arbeidet i Midtøsten i over 12 år, der hun har dekket både den arabiske våren og flyktningkrisen. We Are Not Princesses er hennes første helaftens dokumentarfilm.

UK 2018
Regissør Bridgette Auger, Itab Azzam
Fotograf Bridgette Auger, Itab Azzam
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 74 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary