close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

What Walaa Wants

Latifa Abu Draa er en av mange palestinere som har tilbrakt en årrekke i israelske fengsel. At dette er en påkjenning for familien er det ingen tvil om, og en av dem er den 15 år gamle datteren Walaa som bor sammen med søsknene i flyktningleiren Balata. I et miljø som er preget av usikkerhet, undertrykkelse og sinne følger vi Walaa, som alltid har drømt om å bli politi, og som søker seg til utdanningen kort tid etter at moren slippes fri. Overgangen fra Vestbreddens største flyktningleir til politihøyskolens internat med beinhard disiplin er ikke lett for en ung jente som aldri har hatt grenser og autoriteter å forholde seg til. 

Christy Garlands fengende dokumentar følger Walaa gjennom hele fem år. Filmen skildrer – i likhet med fjorårets suksess på Arabiske filmdager, Amal – en ung jentes vei fra barn til kvinne, og er et unikt karakterportrett fra et av verdens mest kompliserte områder.

Christy Garland kommer fra Canada, men har jobbet med en rekke nordiske filmproduksjoner. Hennes første helaftens dokumentarfilm var Doormat (2008), før hun i 2012 lagde The Bastard Sings the Sweetest Song, som ble vist på både Hot Docs og Sheffield DocFest. What Walaa Wants er hennes fjerde dokumentar. Den har blitt vist på flere prestisjetunge filmfestivaler, og vant juryprisen ved HotDocs i 2018.

Canada, Danmark 2018
Regissør Christy Garland
Fotograf Christy Garland
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 89 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary