close

Tabubelagt tematikk i marokkansk film

I samarbeid med Mosaic inviterer vi til samtale søndag 22.april om tabubelagt tematikk i marokkansk film.

Av 20. apr 2018

Tre av Marokkos viktigste regissører; Faouzi Bensaïdi, Nabil Ayouch og Nour-Eddine Lakhmari har i 2017/2018 lansert hver sin film som tar opp tematikk som har stor sensitivitet i egne samfunn, i Midtøsten og Nord-Afrika generelt: Homofili, prostitusjon, kvinners rettigheter, abort, fattigdom, og skarpe klasseskiller - for å nevne noen.

Både Bensaïdi Volubilis og Ayouchs Razzia vises under festivalen, og i den anledning inviterer vi til en samtale om hvordan slik tabubelagt tematikk diskuteres i regissørenes hjemland og om filmene deres er unike, eller del av en større samtale i det marokkanske samfunnet?

Etter søndagens visning av Razzia inviterer vi til samtale med den marokkanske ambassadøren Lamia Radi og Rania Maktabi, førsteammanuensis ved Høyskolen i Østfold. Samtalen er moderert av Gjermund Granlund, programsjef for Arabiske filmdager. 

SØNDAG 22.APRIL

13.00 - Filmvisning: Razzia i Vika 4. Kjøp billetter til denne visningen her.

15.00 - Panelsamtale i samarbeid med Mosaic i Vikakjelleren. Samtalen er gratis og åpen for alle.

The conversation will be held in English. 

Om Mosaic
Mosaic er en marokkansk organisasjon som i mange mange år jobbet for å formidle flerkulturelle uttrykk innen litteratur, kunst og musikk. De har også arrangert foredrag og debatter om forskjellige temaer med fokus på blant annet forebygging av all type radikalisme og fordommer.

Følg Mosaic på Facebook her.