close

Status Syria

På festivalen har vi en rekke filmer og arrangementer som tar for seg den vanskelige og høyst aktuelle situasjonen i Syria.

Av 22. apr 2018

Hva er status i Syria nå? Hva har skjedd etter helgens angrep? Hvordan kan vi unngå storkrig? Og er en rettferdig fred egentlig mulig?

Of Fathers and Sons

Of Fathers and Sons gir innblikk i en av de mange islamistiske opprørsgruppene som kjemper i Syria. Regissør Talal Derki følger opp den prisbelønte Return to Homs, som ble vist på Arabiske filmdager i 2014, med dette rørende portrettet av en jihadistisk familie. Familien tilhører Nusra-fronten, en al-Qaeda-alliert opprørsgruppe som kjemper mot både IS og Assad. Filmens fokus ligger på den hjerteskjærende reisen barna i familien gjør fra lekne unger til soldater av samme overbevisning som resten av familien.

Les mer her

STATUS: SYRIA 

Etter visningen av Of Fathers and Sons

Søndag 22/4 15:45, Vika 2

Hva er status i Syria nå? Hva har skjedd etter de siste angrepene? Hvordan kan vi unngå storkrig? Er en rettferdig fred egentlig mulig?  Samtalen finner sted i Vikakjelleren etter visningen av Of Fathers and Sons, i samarbeid med Norges Fredsråd.

Mer info finner du på Facebook-eventet her 

Kjøp billetter her 

Aleppos Fall

Hva skjedde egentlig i Aleppo, og hvorfor klarte ikke opposisjonen mot Assads regime å samle seg?

I Aleppos fall reiser den norsk-syriske regissøren Nizam Najar tilbake til sin hjemby. Bevæpnet med kamera følger han en gruppe sivile som under fanene til The Free Syrian Army griper til våpen for å forsvare seg mot sin egen regjering.

Les mer her

LØRDAG 21. APRIL

13.30 Q&A med regissør Nizam Najar etter visningen av Aleppos Fall. Kjøp billetter til visningen her.

Se traileren til Aleppos Fall her.

Mr Gay Syria

Hussain er 24 år, er flyktning i Istanbul, gift, har en liten datter og en stor hemmelighet – han er homofil. Denne hemmeligheten vokter han med sitt liv ovenfor familien, men blant vennene sine i byen kan han være seg selv. Han er bare en av mange skeive syrere som forsøker å leve sine liv mens de venter på en sjanse til å dra til Europa. En dag møter han LHBTI-aktivisten Mahmoud som ønsker å arrangere Mr Gay Syria – for å sette situasjonen til syriske skeive på kartet.

Les mer her

SKEIV OG PÅ FLUKT

Etter visningen av Mr Gay Syria

Lørdag 21/4 16:15, Vika 1 

Hvordan er det å være skeiv flyktning? Syriske Omer Alkateb kom til Norge i 2016, og er gjest ved festivalen. I samarbeid med Skeiv verden inviterer vi til en samtale i Vikakjelleren med ham og flere etter visningen av Mr Gay Syria.

Mer info finner du på Facebook-eventet her 

Kjøp billetter her 

SØNDAG 22. APRIL

18.15 Q&A med Omer Alkateb etter visningen av Mr Gay Syria. Kjøp billetter til visningen her.