close

Arabisk fest på Vippa

9. mars gjentar vi fjorårets suksess med arabisk helaften på VippaOslo, der du kan oppleve et beste av arabisk film, musikk og mat!

Av 2. feb 2019

Som en oppvarming til Arabiske filmdager rigger vi til kinolerret på Vippa. Det blir gratisvisning av feelgood-filmen Idol (2015) – en film som passer for hele familien – og storslått konsert med Atlas Ensemble.

Matbodene Aleppo Bahebek og Marrakech disker opp med syriske og marokkanske spesialiteter som gir deg vann i munnen, og baren på Vippa vil også la seg inspirere av arabiske smaker denne kvelden.

Det er gratis inngang til filmvisning og konsert.

Program:

Aleppo Bahebek, Marrakech og de andre matbodene på Vippa selger mat og drikke hele dagen fra kl. 12.00.
17:30: Oppvarming! Artist: Nawar
18.30 Vi viser filmen IDOL
Ca. 21.00: Konsert med Atlas Ensemble og dansegruppen Tribal Troopers.

Møt opp i god tid før filmen for å sikre deg en plass. Velkommen!

Om Idol:
Regissøren av Paradis Nå og Omar, Hany Abu-Assad, har laget en sjarmbombe av en film om Mohammed Assaf, den 23 år gamle Gaza-gutten som vant arabisk Idol og hjertene til en hel arabisk verden, og som med det ble et symbol på håp for det palestinske folk. I første del av filmen følger vi Mohammed som barn, der han sammen med søsteren Nour og deres to venner Ashraf og Omar forsøker å starte et band. Vennegjengen leter høyt og lavt og tar alle midler i bruk for å skaffe seg instrumenter, tempoet er høyt og dynamikken mellom dem rørende. I filmens andre del er Mohammed blitt voksen og livnærer seg ved å kjøre drosje, men han drømmer fortsatt om å bli sanger. Når det holdes audition for Idol i Kairo er drømmen plutselig innen rekkevidde. Idol er en feelgood-film fra Gaza med flotte skuespillerprestasjoner og vakker musikk – denne vil du ikke gå glipp av!

Om Atlas Band:
Arabiske filmdager har i syv år arrangert forrykende fester i samarbeid med Atlas band i ledelse av Abdel Ali Boubadillah. Atlas band ble etablert i 1994, og er sterkt inspirert av den marokkanske kulturarven og den arabisk- afrikanske musikken. Gruppen spiller blant annet, gnawa, chaabi, rai, klassisk arabisk musikk og folkemusikk, og vil denne kvelden gi oss smakebiter fra Midtøstens rike musikktradisjon fra Irak i øst til Marokko i vest. Årets internasjonale gjester er Adile Adam, fra Marokko, på vokal og Khalid Laaouam, gså fra Marokko, på saksofon, Marokko. Denne unike konserten er ikke noe du vil gå glipp av, og vi kan garantere høy temperatur og god stemning blant bandets trofaste, danseglade publikum!

Om Nawar:
Nawar har studert orientalsk musikk i Homs, Syria, og kom til Norge for tre år siden. Hun er i dag student i Bergen, og har spilt en rekke konserter i Norge med forskjellige musikere fra ulike land.

Om Tribal Troopers:
Jenny Lovise Staurset og Jorunn Sjølli utgjør dansegruppen Tribal Troopers. Det er en dansegruppe som har spesialisert seg i Tribal Style Bellydance - en multikulturell dansestil inspirert av danser fra Nord-Afrika og Midtøsten.

Arrangører: Arabiske filmdager, VippaOslo, Mestringsguiden, Aleppo Bahebek, Marrakech, Dynamo Generasjon