close

Spesialvisning av West Beirut på 35 mm

Som oppvarming til årets utgave av Arabiske filmdager arrangerer vi spesialvisning av West Beirut på 35 mm sammen med Cinema Neuf og Babel Filmklubb.

Av 2. feb 2019

Du må ha betalt NFK-kontingenten på 25,- for å komme på visningen. Kontingenten kan også betales på stedet. Det serveres gratis pizza før filmen og du får høre litt om årets festivalprogram før vi snurrer film.

Om filmen:

Beirut, 1975: Borgerkrigen har nettopp brutt ut og byen er delt. Gode nyheter for Tarek og Omar, to tenåringer fra den vestlige, muslimske bydelen, siden skolen deres nå ligger utilgjengelig for dem på den østlige, kristelige siden. Sammen flanerer de gjennom gatene utstyrt med en super-8-kamera, ivrig til å utforske livet, fascinert av byen som er i voldelig oppstyr.

Regissør Ziad Doueiris lot seg inspirere av sin egen ungdomstid i det libanesiske hovedstaden, noe som gir filmen autentisk kraft og en dyp personlig innsikt. Han tar opp Libanons koloniale historie, religiøs fundamentalisme og sorgene krigen medfører, og fletter dem sammen med morsomme scener og ungdommelig lettsindighet.

Ziad Doueiri // Libanon // 1998 // 35mm // 105min // arabisk og fransk tale // norske undertekster.

Om Cinema Neuf:
Cinema Neuf er filmklubben ved Det Norske Studentersamfund. Gjennom hele året jobber vi for å kunne gi Oslos studenter og andre interesserte et variert filmtilbud som et supplement til de kommersielle kinoene. Lyst til å bli frivillig? Send en e-post til blimed@cinemaneuf.no!

Om Babel filmklubb:
Babel filmklubb er en studentorganisasjon ved Universitetet i Oslo, opprettet i 2007. Klubben arrangerer regelmessige visninger av filmer fra Midtøsten og Nord-Afrika på Sophus Bugges hus på Blindern. Lyst til å bli medlem? Ta kontakt med oss via Facebook, eller send en e-post til babelfilmklubb@gmail.com.