close

Ta en heldags: lørdag 23. mars

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal se på festival. Vi har gjort jobben for deg og lagt opp en ypperlig løype for lørdag 23. mars.

Av 16. mar 2019

Lørdag 23. mars vises det 16 filmer totalt, og for å gjøre det enklere for deg har vi satt opp et heldagsprogram bestående av 4 filmer vi mener du burde få med deg. Du kan lese mer om resten av programmet her.

Dear Son
kl. 13:00

Tunis, Belgia, Frankrike, Qatar // 2018 // Mohamed Ben Attia
Spilletid 104 min

Dear Son fokuserer på ekstremismens indirekte ofre, de etterlatte som må fortsette livet i det uvisse etter at familiemedlemmer har dratt til Syria. I det hjerteskjærende dramaet føler vi en fortvilet far på hans reise for å hente hjem sønnen sin.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til lørdagens visning her.  

Gaza
kl. 15:30

Palestina, Irland // 2019 // Garry Keane, Andrew McConnell
Spilletid 93 min

Fokuserer på hverdagslivet til de rundt to millioner menneskene som bor i Gaza, området som er kjent som et stort åpent fengsel. Gaza er en dokumentar som heldigvis ikke bruker tid på å svartmale den ene siden eller glorifisere den andre, men i stedet fokuserer på de som er ofre og politiske spillebrikker for begge sider.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til lørdagens visning her.

 

Escape From Raqqa
kl. 18:00

Frankrike // 2018 // Emmanuel Hamon
Spilletid 102 min

Av de som dro til Syria for å kjempe for IS er det nesten bare menn som kom tilbake. Escape from Raqqa er basert på en sann historie om en ektemann som tok med seg familien sin til krigsherjede Syria. Hverdagen viser seg fort å være noe annet enn det som ble forespeilet, og her starter den risikable reisen med å komme seg ut av krigssonen og å få kone og barn hjem.  

Les mer om filmen her og kjøp billetter til lørdagens visning her.

 

Avsluttningsfilm: Tel Aviv On Fire
kl. 20:30

Israel, Belgia, Luxembourg, Frankrike // 2018 // Sameh Zoabi
Spilletid 100 min

Tel Aviv On Fire er en særdeles vellykket satire som leverer et humoristisk skråblikk på Palestina og den israelske okkupasjonen. Den palestinske regissøren Sameh Zoabi gjør et smart valg ved å plassere en helt alminnelig mann i situasjoner som enkelt illustrerer den enorme ulikheten i status som råder mellom palestinere og israelere, og som får frem det absurde i konflikten på Vestbredden.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til lørdagens visning her.

Etterpå er alle velkommen på fest i Vika-kjelleren. Les mer om festen her.