close

Ta en heldags: søndag 24. mars

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal se på festival. Vi har gjort jobben for deg og lagt opp en ypperlig løype for festivalens siste dag, søndag 24. mars.

Av 16. mar 2019

Søndag 24. mars vises det 14 filmer totalt, og for å gjøre det enklere for deg har vi satt opp et heldagsprogram bestående av tre filmer vi mener du burde få med deg. Du kan lese mer om resten av programmet her.

Escape From Raqqa
kl. 14:00

Frankrike // 2018 // Emmanuel Hamon
Spilletid 102 min

Av de som dro til Syria for å kjempe for IS er det nesten bare menn som kom tilbake. Escape from Raqqa er basert på en sann historie om en ektemann som tok med seg familien sin til krigsherjede Syria. Hverdagen viser seg fort å være noe annet enn det som ble forespeilet, og her starter den risikable reisen med å komme seg ut av krigssonen og å få kone og barn hjem.  

Les mer om filmen her og kjøp billetter til søndagens visning her.

 

ISIS, Tomorrow: The Lost Sould of Mosul
kl. 17:00

Italia // 2018 // Francesca Mannocchi and Alessio Romenzi
Spilletid 80 min

I etterdønningene av krig er det vanlig at de beseirede legger igjen gjemte våpen til en bedre tid da de igjen skal kjempe. I løpet av den tre år lange okkupasjonen av Mosul levde over en halv million mennesker under myndighetsalder i den IS-okkuperte byen, og denne dokumentaren fokuserer på livene til barna og familiene som er indoktrinert og trent opp til å bli voldelige ekstremister. Er disse barna det mest effektive våpenet i kampen for å gjenreise ideen om et universelt Kalifat en gang i fremtiden?

Les mer om filmen her og kjøp billetter til søndagens visning her.
Etter visningen av filmen blir det panelsamtale. Les mer om denne samtalen her. 

 

Tel Aviv On Fire
kl. 20:00

Israel, Belgia, Luxembourg, Frankrike // 2018 // Sameh Zoabi
Spilletid 100 min

Tel Aviv On Fire er en særdeles vellykket satire som leverer et humoristisk skråblikk på Palestina og den israelske okkupasjonen. Den palestinske regissøren Sameh Zoabi gjør et smart valg ved å plassere en helt alminnelig mann i situasjoner som enkelt illustrerer den enorme ulikheten i status som råder mellom palestinere og israelere, og som får frem det absurde i konflikten på Vestbredden.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til søndagens visning her.