close

Takk for i år!

For niende år på rad gikk Arabiske filmdager av stabelen 20.-24. mars, og flere enn noen gang har deltatt på festivalen. Det lover godt for 10-års jubileumet i 2020.  

Av 2. apr 2019

I år ble Arabiske filmdager utvidet fra fire til fem dager, og programmet besto av 24 fiksjonsfilmer og dokumentarer fra blant annet Marokko, Palestina, Egypt, Syria, Tunisia og Saudi-Arabia. Sjekk ut hele programmet her. 

Å la filmene være et sringbrett for å forstå dagsaktuell tematikk er noe festivalen har gjort helt fra begynnelsen, og i år la vi blant annet fokus på saudiarabisk likestillingskamp, ettervikrningene av IS' tilstedeværelse i regionen og rollen kvinner kan og bør spille i fredsforhandlinger. Festivalen hadde også en rekke internasjonale gjester som møtte publikum til samtale etter filmvisningene. Full oversikt finner du her.

Et samlet besøk på over 6500 viser en vekst på 25% sammenlignet med fjoråret. Dette, samt gode tilbakemeldinger fra publikum, er nok en bekreftelse på at Arabiske filmdager fyller et viktig kulturelt tomrom. I 2020 feirer festivalen sitt 10-års jubileum.

«Arabiske filmdager skal vise det beste fra og om den arabiske verden, og det er viktig for oss å løfte frem alle de solide filmproduksjonene som ikke har distribusjon i Norge. Å nyansere, jobbe for å øke kunnskapsnivået om regionen og ikke minst være en møteplass for gode filmopplevelser er det vi jobber for hvert eneste år. Årets publikumstall er en bekreftelse på at vi lager noe Oslos befolkning vil ha», sier programsjef Johanne Svensen Rognlien. 

Daglig leder av Stiftelsen Festivalkontoret, Ingrid Sølverud, sier dette om årets resultat:

– Det er ikke bare bra, men utrolig bra at vi har klart å få til en økning på 25% på årets Arabiske filmdager. Men det er ikke en tilfeldighet – det er knallhardt strategisk arbeid som ligger bak! Det er tydelig at publikum i Oslo ønsker et variert tilbud på kino, bare de får vite om det.

Vi håper alle som tok turen til festivalen hadde en fin og innholdsrik opplevelse, og så ser vi frem til å se dere til neste år!