close

Minifestival på Rommen Scene

I anledning tiårsjubileet til Arabiske filmdager feirer vi med en hel dag med film på Rommen Scene. Ta med deg familien eller vennegjengen på en film eller tre lørdag 28. mars!

Av 19. feb 2020

Vi ferier at Arabiske filmdager er blitt 10 år, og tar med oss festivalen ut av sentrum! Helgen etter festivalen inviterer vi til en hel dag med film på Rommen Scene.

Vi har valgt ut et knippe publikumsfavoritter fra tidligere festivaler, filmer som passer for store og små. Ta med deg familien eller vennegjengen på en film eller tre!

Billetter kjøpes på rommenscene.no, eller i døra på arrangementet.

DAGSPROGRAM

Tårnet

Kl. 15:00

Animasjonsfilm, Norge (2018)
Sjanger: Barn/ drama
Lengde: 1 t 14 min
Regi: Mats Grorud
Språk: Norsk
Aldersgrense: 9 år. Barn fra 6 år og oppover kan se filmen sammen med en voksen ledsager.

Fire generasjoner palestinske flyktninger. Ett håp.

Tårnet er en spennende og varm fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid. Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer og samtaler mellom regissør Mats Grorud og beboerne i flyktningleiren, og er en rørende fortelling om håp.

Kjøp billetter til visningen her. 

Yomeddine

Kl. 17:00

Spillefilm, Egypt (2018)
Sjanger: komedie/ drama
Lengde: 1 t 37 min
Regi: A.B. Shawky
Språk: Arabisk
Undertekst: Norsk
Aldersgrense: 6 år. Alle barn kan se filmen sammen med en voksen ledsager.

En feelgood road-movie fra den egyptiske ørkenen!

I Yomeddine møter vi Beshay, en spedalsk mann som aldri har forlatt leprakolonien faren hans plassert ham i da han var ung. Når Beshays kone dør, bestemmer han seg for å dra tilbake til sitt fødested Qena utenfor Luxor sammen med den foreldreløse gutten Obama. Sammen legger de ut på jakt etter et bedre liv, men møter på en rekke fordommer fra det egyptiske samfunnet, særlig på grunn av Beshays sykdom. Yomeddine viser de tunge sidene av livet i Egypt, men har også komiske scener som gjør den svært hjertelig. Filmen var Egypts bidrag til Oscar-prisen i 2018. 

Kjøp billetter til visningen her.  

Omar

Kl. 19:30

Spillefilm, Palestina (2013)
Sjanger: spenning, drama
Lengde: 1 t 38 min
Regi: Hany Abu Assad
Språk: Arabisk
Undertekst: Norsk
Aldersgrense: 15 år. Barn fra 12 år og oppover kan se filmen sammen med en voksen ledsager.

En intens thriller om vold, vennskap og okkupasjon på Vestbredden.

De tre barndomsvennene i filmen, Omar, Tareq og Amjad, er alle del av den palestinske motstandsbevegelsen. Men vennskapet dem imellom slår raskt sprekker etter at de dreper en soldat og Omar blir arrestert av den israelske etterretningstjenesten. Omar får valget mellom å slippe ut hvis han tyster på vennene sine, eller bli torturert og fengslet på ubestemt tid. Samtidig truer løgner og mistenkeliggjøring med å ødelegge forholdet mellom Omar og Nadia som han er forelsket i. Han stilles overfor noen umulige valg: Kan han svike vennene sine for å overleve, og kan han gi opp den politiske kampen for å redde kjærligheten? Omar er laget av regissøren bak filmene Paradis Nå (2005) og Idol (2015).

Kjøp billetter til visningen her.