close

Arabiske filmdager under Film fra Sør

Av 29. mai 2020

18.-22. mars 2020 skulle Arabiske filmdager gått av stabelen for 10. gang, men grunnet covid-19 ble vi nødt til å utsette festivalen. Nå kan vi endelig bekrefte at deler av årets Arabiske filmdager-program kommer til å inngå i programmet til Film fra Sør-festivalen 2020. 

Nye datoer for Film fra Sør er 26. november – 6. desember.

Her følger viktig informasjon til deg som har valgt å beholde festivalpasset til Arabiske filmdager 2020:

På grunn av begrenset kapasitet på kinoene som følge av smitteverntiltak og stor usikkerhet rundt hvordan situasjonen vil være når festivalen starter i november har vi dessverre ikke mulighet til å tilby festivalpass til årets Film fra Sør-festival. 

Derfor vil vil heller ikke kunne tilby dere som har kjøpt festivalpass til Arabiske filmdager å videreføre dette til høstens visninger under Film fra Sør. Vi vet at dere har gledet dere til å se mange filmer, og beklager at vi ikke kan tilby den løsningen vi først forespeilet dere. Det vil være mulig å kjøpe enkeltbilletter til visningene på vanlig måte. 

Vi sender ut informasjon på e-post til alle som har kjøpt festivalpass gjennom Nordisk Film Kinos nettsider. Nordisk Film Kino vil refundere beløpet for festivalpasset til kontoen det ble trukket fra automatisk. Det vil ta 3-10 virkedager fra og med i dag før beløpet er tilbakeført. Ta kontakt med oss dersom du ikke har mottatt beløpet innen 16. juni. 

Vi gleder oss til å se dere under Film fra Sør til høsten, og på neste Arabiske filmdager i mars 2021! I mellomtiden håper vi dere tar godt vare på dere selv.  

Har du spørsmål? Kontakt oss på afd@festivalkontoret.no

Førpremiere og streamingtips

Synes du det er lenge å vente til november? Onsdag 3. juni er det førpremiere på Papicha - Kampen for frihet på Vika kino. Dette var en av filmene vi gledet oss aller mest til å vise på Arabiske filmdager i mars, og vi er glade for at det nå blir mulig å se den på kino! Det er kun 50 billetter i salg, så det gjelder å være raskt ute. 

Har du fortsatt ikke sett For Sama? Den er blant annet  tilgjengelig gjennom strømmetjenesten Nettkino. Du kan også ta en titt på våre arabiske strømmetips for noen høydepunkt fra tidligere festivaler. I løpet av sommeren og høsten ventes det premiere på flere av filmene som sto på årets program – tunisiske Arab Blues, Maryam fra Saudi-Arabia og de belgiske Dardenne-brødrenes Unge Ahmed – så følg med!